Reporter@s Sapiens

El projecte Ciència al teu saló de la UMH posa a la disposició dels docents una sèrie d’activitats i recursos educatius relacionats amb la informació periodística en ciència i tecnologia amb l’objectiu de contribuir a la millora del coneixement científic dels alumnes i de la seua capacitat per a analitzar críticament la informació científica. Es tracta d’un projecte desenvolupat amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

L’aire que respires

Ciències de la naturalesa / Iniciació a l’activitat científica / Matèria i energia / El món en què vivim


L’ús de manera guiada d’eines de cerca i visualització digital per a obtindre informació forma part del currículum escolar des del primer curs d’Educació Primària. Ciència en el teu saló és una eina didàctica en línia que pretén donar resposta a la necessitat de materials específics per a emplenar el currículum científic dels escolars valencians, a partir dels 6 anys d’edat, amb activitats accessibles de manera en línia, trilingües (anglés i castellà) i avalades per experts en les diferents àrees científiques. Aquestes activitats seran posades a la disposició del públic general i enviades, juntament amb una guia didàctica, a centres escolars de la província d’Alacant en una primera fase d’aprofitament.

Totes les activitats es dissenyen tenint en compte el currículum valencià de Ciències Socials i Naturals, ateses les 9 unitats didàctiques que componen el programa d’aprenentatge dels 6 als 11 anys: 

  • Iniciació a l’activitat científica
  • L’ésser humà i la salut
  • Els éssers vius
  • Matèria i energia
  • Tecnologia, objectes i màquines
  • Continguts comuns a les ciències socials
  • El món en què vivim
  • Viure en societat
  • Les petjades del temps

Treballem per a incloure noves activitats a la secció Reporter@s Sapiens. Mentrestant, poden trobar activitats del mateix tipus (en castellà) en la web EducaSinc de Agencia Sinc.

Amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

T’han agradat aquestes activitats? Tens moltes més disponibles, per a menuts i majors, a l’especial ‘Ciència al teu saló’.

También te podría interesar

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.