UMH, fa vint anys i encara tinc força

Fa 20 anys, Elx va apostar per la innovació amb la seua aposta decidida per la creació de la Universitat Miguel Hernández. Fruit de la visió de persones emprenedores, avui gaudim, tots, d’un meravellós campus, una magnífica oferta acadèmica de grau, màster i doctorat i una excel·lent activitat investigadora com testifiquen els diferents rànquings (quarta posició en el projecte U-Rànquing de les millors universitats espanyoles, elaborat de forma conjunta per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE)) i el tercer lloc en el rànquing de productivitat en investigació de les universitats públiques espanyoles elaborat per la Universitat de Granada).

No obstant això, del que ens sentim més orgullosos és que per segon any consecutiu, la Universitat Miguel Hernández d’Elx s’ha posicionat com la primera universitat espanyola en productivitat en creació d’empreses de base tecnològica, segons un estudi publicat per l’Observatori IUNE. Aquesta trajectòria en el temps ens ha permés omplir el nostre parc científic d’una “PLANTONA” de startups i spin-offs que donaran magnífics fruits en el futur. Aprofite aquesta tribuna per a agrair a tots els companys que treballen i han treballat a la Universitat Miguel Hernández el seu esforç i professionalitat, ja que sense la seua perseverança, no hauríem arribat a aquestes cotes d’excel·lència que avui gaudim. Hem viscut 20 meravellosos anys, però com qualsevol jove, la UMH ha d’oferir el seu màxim rendiment els 20 anys vinents i esperem que en 2037 puguem dir, com LLuis Llach en la seua cançó, “Fa vint anys que tinc vint anys. Vint anys i encara tinc força”.

La visió de persones emprenedores, com el nostre rector Jesús T. Pastor i del nostre alcalde d’Elx Carlos González, conjuntament amb els seus equips de govern, planegen la materialització de l’espiral de la innovació, la posada en marxa del CAMPUS TECH a Elx Parc Empresarial. Amb aquesta iniciativa la Universitat Miguel Hernández, l’Ajuntament d’Elx i les empreses del Parc Empresarial s’uneixen per construir un model de creixement per a la ciutat basat en la innovació i el coneixement. El nostre Parc Científic s’ampliarà a una nova zona del Parc Empresarial, creada “ad hoc”, amb la intenció de consolidar els projectes nascuts i impulsats pel nostre Parc Científic i d’atraure de fora altres projectes basats en tecnologia que generen riquesa a la nostra ciutat. Les empreses de base tecnològica busquen per assentar-se talent en el seu entorn, excel·lència en instal·lacions i magnífiques comunicacions i ara el municipi d’Elx és un proveïdor amb garantia internacional.

La creació d’un entorn facilitador per a la creació d’empreses a Elx necessita l’impuls de tots. L’emprenedoria necessita finançament. Com a pare m’agradaria que els meus fills puguen viure en aquesta magnífica terra, però per això, hem de tenir empreses amb una oferta de treballs d’acord a les seues qualificacions professionals. Com aconseguir no tindre una fugida massiva de talent? La resposta és molt fàcil, recolzant entre tots les iniciatives empresarials. La Universitat Miguel Hernández generarà una iniciativa anomenada PLANTONA que assegure el sosteniment del talent a la ciutat. Per tant, si tots donem suport amb els nostres estalvis a la creació d’empreses, tindrem moltes possibilitats de veure créixer als nostres néts al nostre Palmerar d’Elx, patrimoni de la Humanitat.

Espere que en 20 anys, algú escriga que el llançament del CAMPUS TECH amb l’ajuda de PLANTONA va posar les bases per convertir a Elx en un “ELX VALLEY” .

 

Fernando Borràs Rocher, vicerrector d'Investigació UMH 2011-2015 / Ilustración Sara Bellés
Fernando Borràs Rocher, vicerrector d’Investigació UMH 2011-2015 / Ilustración Sara Bellés

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.