Jocs per desenvolupar l’empatia

La professora de l’Àrea d’Educació Física i Esportiva de la UMH Alba Roldán ens proposa un joc que podem practicar des de casa, en família, mantenint el distanciament social. Amb un senzill exercici, pots començar a empatitzar amb aquelles persones que viuen amb una discapacitat visual. Series capaç de superar el repte?

Descobreix i juga amb altres capacitats (a partir de 5 anys)

Aquest és un joc per dos o més participants i es poden utilitzar materials que segurament tindrem a casa:

  • Un mocador o drap opac que puga tapar els ulls còmodament.
  • Material per a modelatge. Pot ser modelat bla (com a massilla o plastilina) o peces de construcció amb les quals es puga fer una figura estable i manipulable (com mostra el vídeo o similar).

Un dels participants ha de crear una figura amb la massilla o les peces encaixables. Els detalls de la figura han de ser prou notables perquè el jugador perceba diferents formes només amb el tacte. La figura romandrà oculta a la vista de la resta de jugadors.

Els jugadors s’embenen els ulls i, només tocant la figura de referència, hauran de replicar-la amb els mateixos materials. No hi ha límit de temps per aquest joc.

Altres jocs (per a menors de 5 anys)

Amb els xiquets més xicotets, es poden practicar altres jocs d’empatia, sempre que se senten còmodes amb els ulls tapats i estiguen en un entorn segur:

  • Reconeixement d’objectes: amb els ulls tapats, presentar-li diferents objectes que haurà d’endevinar. També se li pot proposar ordenar els objectes per grandària o fer parelles d’objectes similars.
  • El flautista d’Hamelin: en un lloc amb espai suficient, embenar-li els ulls i fer sonar una música o un soroll. El xiquets haurà de caminar cap a eixa direcció.
  • Pintar i dibuixar amb els ulls embenats.

T’han agradat aquestes activitats? Tens moltes més disponibles, per a xicotets i majors, en l’especial “Ciència en el teu saló”


La “Mednight” nace como fruto de la colaboración de un consorcio de 12 entidades: Universidad Miguel Hernández de Elche, Universidad de Alicante, Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat Jaume I, Universidad de Murcia, Universidad Politécnica de Cartagena, Fundación Fisabio, Fundación Séneca – Agencia de Ciencia y Tecnología de la Región de Murcia, INCLIVA y el Consejo Superior de Investigaciones Científicas, bajo la coordinación de El Caleidoscopio y con el patrocinio de la Generalitat Valenciana a través de Fundación de la C.V. para el Fomento de Estudios Superiores (FFES), la Casa Mediterráneo, Las Naves y Distrito Digital de la Comunitat Valenciana.

También te podría interesar

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.