Coneix el teu cervell

Es pot pintar la música? Què li passa al cervell quan ens fem un panxó de sucre?  Per què ens emociona tant el futbol o ens entristeix veure un amic plorar? Posa a prova les teues neurones amb les mini-xarrades divulgatives de l’Institut de Neurociències UMH CSIC.

Fes servir el cap

Amb els investigadors Verónica Moreno i Álvaro Herrero t’animen a fer servir el cap a la #semanadelcerebro.

Com parla el nostre cervell  

Una de les majors incògnites de la #ciencia al llarg dels segles. Com parla el nostre #cerebro?
La investigadora Elena Pérez Montoya té la resposta, en la #semanadelcerebro.

Pintant la música

Es pot pintar la música? Encara que semble una bogeria sensorial, aquesta pregunta es pot respondre des de la neurociència. Si no t’ho creus, la investigadora Almudena Íñigo Portugués t’ho explica a la setmana del cervell. 

Neurones espill i empatia

A vegades, per al nostre cervell és el mateix fer una cosa que veure a un altre fer-la. Serà per això que ens emociona tant el futbol o ens entristeix veure un amic plorar? L’investigador Miguel Delicado ens explicarà què són les #neurones espill i com funcionen a la #semanadelcerebro.

El cervell ensucrat

Sempre pensem als mixelins, però què li passa al cervell quan ens fem un panxó de sucre? I si no en prenguérem gens?
La investigadora Mª Ángeles Cortés ens ensenya com es comporta el cervell ensucrat.


El Cervell és un òrgan molt complex, resultat de centenars de milions d’anys d’evolució. És el resultat de l’acció dels nostres gens, acció de la qual serien responsables els qui ens van engendrar i d’allò que el nostre Cervell ha fet des que va començar a funcionar. Hui dia estem lluny d’entendre com el funcionament del cervell dona lloc al que som….perquè en definitiva, i no es confonguem, som el nostre cervell.

L’Institut de Neurociències organitza les Jornades de Portes Obertes Edició 2020 en col·laboració amb la DANA Alliance per al foment i difusió de la ciència bàsica del Sistema Nerviós Central, mostrant al públic visitant cap a on va la investigació del Cervell i, sobretot, com es realitza aquesta Investigació.

Durant aquestes Jornades de Portes Obertes, l’Institut de Neurociències construirà un laboratori multidisciplinari en el qual mostrarà diferents models experimentals per l’enteniment del funcionament del Sistema Nerviós Central. El visitant podrà observar, veure i manipular les maquines, tècniques i sistemes biològics amb els quals un investigador treballa de manera rutinària. Aquestes jornades es desenvolupen al Campus de Sant Joan de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Les xarrades divulgatives sobre el Cervell i la seua importància seran dutes a terme per diferents Investigadors i professionals de la Neurociència.

https://www.instagram.com/p/BvGzRn0gxha/

Per a tots els públics. Cofinançat per FECYT. Gravat al març de 2020.


T’han agradat aquestes activitats? Tens moltes més disponibles, per a xicotets i majors, en l’especial “Ciència en el teu saló”


La “Mednight” nace como fruto de la colaboración de un consorcio de 12 entidades: Universidad Miguel Hernández de Elche, Universidad de Alicante, Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat Jaume I, Universidad de Murcia, Universidad Politécnica de Cartagena, Fundación Fisabio, Fundación Séneca – Agencia de Ciencia y Tecnología de la Región de Murcia, INCLIVA y el Consejo Superior de Investigaciones Científicas, bajo la coordinación de El Caleidoscopio y con el patrocinio de la Generalitat Valenciana a través de Fundación de la C.V. para el Fomento de Estudios Superiores (FFES), la Casa Mediterráneo, Las Naves y Distrito Digital de la Comunitat Valenciana.

También te podría interesar

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.